Tänään nimittäin päästiin herkuttelemaan oikein kunnolla. Koulun ravintola oli pistänyt parastaan. Nappasin pöydästä menyyn mukaan ja tälläiseltä näytti tarjoilut:

Menu de Noël

Alkuruuat

Saumon fumé - savustettua lohta
Foie gras et ses toast - hanhenmaksaa paahtoleivällä
Terrine de saumon et Saint-Jacques - lohi- ja simpukkaterriini
Galantine de volaille en gelée - hyytelöity kyyhkysmureke
Terrine de trio de crustacées- terriinitrio
Pâté en croûte de chevreuil - metsäkaurispateeta
Bavarois aux deux saumons - kermahyytelö kahdesta lohesta
Feuilleté de chapignons à l'estragon - rakuunaherkkusieniä voitaikinassa
Terrine gourmande de Noël - joulun herkkuterriini
Ballotine de boeuf - häränmurekekäärepaisti
Terrine de faisan aux griottes - hapankirsikoilla maustettu fasaaniterriini

Pääruuat

Boudin blanc aux truffes - valkoista makkaraa tryffeleillä
Filet de pavé de boeuf, sauce foie gras - paksu häränlihapihvi, hanhenmaksakastiketta
Suprême de pintade, sauce champignons - parasta helmikanaa, herkkusienikastiketta
Pavé d'empereur, brochette de crevettes sur lit de Saint-Jacques - keisarin pihvi, taskurapuvartaita simpukkapedillä

Lisukkeet

Pommes duchesse - pursotettua ja sen jälkeen paistettua perunaa, marengin näköisiä
Poêlée de champignons, marrons, haricots verts - pannullinen herkkusieniä, kastanjoita ja vihreitä papuja
Riz basmati, julienne de légumes - basmatiriisiä, vihannessuikaleita

Jälkiruuat

Aumônière pomme suzette - joku omenoihin liittyvä...ei aavistustakaan suomennoksesta:)
Bûche de Noël - jouluhalko
Verrine gourmande griotte Amoretto - kirsikoita pähkinäliköörissä??
Palet sablé caramel - karamellimuroleivos
Baccaro croustillant caramel - joku karamellileivos
Craquant chocolat - rapea suklaa...
Soufflé normand - normandialainen kohokas
Truffon frais chocolat - tryffelisuklaa...
Suprême de fruits rouges - parhaita punaisia hedelmiä..
Soufflé mandarine - mandariinikohokas
Mousse passion-mangue-framboise - passion-mango-vadelmamousse
Impérial chocolat mandarine - keisarillinen mandariinisuklaa

Juomat ja muut

Apéritif - aperitiivi, mm. kuohuviiniä
Mise en bouche - suuhunpantavaa, ilmeisesti tällä tarkoitetaan jaossa olleita pipareita :)
Plateau de fruits de mer - meren antimia -lautanen
Plateau de fromages - juustolautanen, ja juustoja oli meinaan varmaan 20 sorttia
La ronde des pains - leipäpöytä
Vin de la maison Trichard - viiniä
Bière de Noël - jouluolutta
Salade de fruits frais - hedelmäsalaattia
Coupe de glace - jäätelöä
Brochettes de fruits fontaine aux trois chocolats - hedelmävartaita, uitettiin suklaaputouksen alla
Pain d'épices - mausteleipää, jaettiin jonossa odottaville, kesti meinaan yli tunnin päästä ruokien ääreen
Farandole de clémentines - klementiinejä
Café - kahvia
Vin chaud - paikallista glögiä, "kuumaa viiniä"
Friandise chocolat - suklaata

Njotta alkakaahan Juveneksellakin panostamaan :D Kuulin, että ruokala kerää vuoden mittaan hieman ylimääräistä maksuissa, että pystyy järjestämään kunnon jouluaterian. Tämäkin maksoi siis saman verran kuin ruoka normaalisti, 3,05 euroa. Sanoisin, että paras hinta-laatu-suhde mihin olen toistaiseksi törmännyt.