Täytyy varmaankin ryhdistäytyä ja alkaa pitämään blogia ajan tasalla kun kerran päätin sellaista vaihtovuodestani kirjoittaa. Tai allekirjoittaneen tuntien, ainakin yrittää kirjoittaa...

Vuosi sitten Wappuna ystäväni T kutsui minut Göteborgiin rellestämään ollessaan siellä opiskelijavaihdossa. Koska minut on kohtalaisen helppo ylipuhua ulkomaanreissuille, huomasinkin pian syöväni herkullista juustosämpylää Itämeren yläpuolella. Pitkä viikonloppu Göteborgissa oli sen verran antoisa, että kaivoin uudestaan esiin viisi vuotta pyörittelemäni ja jo hautaamani ajatukset vaihtoon lähtemisestä. Ajatus kypsyi pikkuhiljaa kuin ranskalainen viini ja pian oli vaihtokohteeksi karsiutunut lukuisten vaihtoehtojen joukosta...tadaa...PARIISI. Tai jos nyt ihan tarkkoja ollaan, tuleva opinahjoni sijaitsee Pariisin esikaupungissa nimeltä Évry, mutta voin päräyttää Eikkaa katsomaan 45 minuutissa, joten ainakin täältä Suomesta katsoen se on ainakin vielä sama kuin Pariisi. Vaihtokohteen piti olla siedettävien ja mielellään helppojenkin lentoyhteyksien päässä, koska parempi puoliskoni jää Suomeen pitämään huushollia pystyssä. En halunnut lisätä suhteen ylläpidon vaikeuskerrointa lähtemällä melkein vuodeksi Timbuktuun. Ja koska olen kerran käynyt reilaamassa ollessani Pariisissa ja jo silloin syntyi tunne, että tänne on pakko päästä uudestaan käymään, oli valinta aika helppo. Ranskaakin olen lukenut yläasteelta lähtien (kylläkin lukion päättymisen jälkeen kaiken unohtaen...).

Surffaillessani kaikkeen Pariisiin ja vaihtoon liittyvillä nettisivuilla, löysin muutaman samanlaisen blogin kuin tämä omanikin tulee olemaan ja päätin itsekin kokeilla. Jonain kauniina päivänä osaan ehkä laittaa linkit sivun reunaan. Blogin tarkoitus on siis pitää yhteyttä lukuisiin kavereihin Suomessa, perhettä ja muita sukulaisia tietysti unohtamatta. Lisäksi toivon, että tästä on hyötyä jollekin vaihtoa pohtivalle ja mahdollisesti samaa kohdettakin harkitsevalle teekkarille. Ainakin itselleni muiden vaihtoblogien seuraaminen viimeisen vuoden aikana on ollut antoisaa luettavaa. Ja jos tänne joku muukin edellisiin ryhmiin kuulumaton erehtyy, saa lukea myös... :D

Lähtö koittaa 1.9. klo 9.25 eli vähiin käy. Kaikki tarvittavat paperit pitäisi olla hankittuna ja niitä onkin aikamoinen määrä:

- Eurooppalainen sairaanhoitokortti
- virkatodistus ja apostille, Extrait de naissance, n. 25 euroa
- todistus TTY:ltä opiskelusta, Certificat d'etudes universitaires
- todistus opintotuesta ranskaksi
- passi
- todistus matkavakuutuksesta

Lisäksi piti tietysti muistaa hakea sitä opintotukea, jonka tulo meikäläiseltä oli jo loppunut ja matkavakuutustakin piti sumplia, koska 3 kuukautta paukahtaa umpeen joulukuun alussa ja keväällä. On aika kallista lystiä ottaa lisävakuutuksia. Joulukuulta saan maksaa n. 90 euroa lisää ja lisäksi jouduin ottamaan uuden matkatavaravakuutuksen, koska vakuutussumma oli liian pieni, lisämaksua n. 30 euroa vuodelta. Keväällä taidan tulla käymään Suomeen sopivassa välissä, koska lisävakuutukset olisivat tulleet maksamaan melkein 300 euroa. Lentoliput saa melkein samaan hintaan ellei halvemmallakin.

Kaikista papereista pitäisi vielä muistaa ottaa kymmenen kopiota ja passikuviakin pitäisi hakea lisää. Kyllä tässä melkein hiki tulee, kun yrittää muistaa kaiken.