No niin, ensimmäisestä koulupäivästä olen selvinnyt, vastoin kaikkia odotuksiani, hengissä. Päivä alkoi kieliosaston esittelyllä. Siitä jatkettin melkein suoraan ranskan kielen testiin. Alku oli lapsellisen helppo testissä, loppua kohti vähän vaikeutui, mutta subjunktiiviakaan ei juurikaan kysytty. Kysymykset olivat monivalintoja ja veikkaamallahan voittaa. Joten ei ylivoimaista. Mutta mitä löytyikään viimeiseltä sivulta. Pieni killeri, 150 sanan aine. Olen kirjoittanut sellaisen viimeksi maaliskuussa 2001. Aivan oikein, ylioppilaskirjoituksissa ja siitä on helkutin kauan. Testissä piti vastata työpaikkailmoitukseen.

Mitä tulee siihen tämän viikon intensiiviseen kurssiin...tehtävänanto on 8 A4:sta ranskaksi, pitäisi suomennella sitä tässä, mutta on jostain syystä paljon hauskempaa kirjoittaa blogia juuri nyt. Ymmärsin idean ihan hyvin, mutta kaikki yksityiskohdat menivät toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos. Ryhmätyöskentely alkoi samantien tehtävänannon jälkeen. Ei siis minkäänlaista aikaa selailla sanakirjaa. Edelleen ymmärsin mistä asiasta puhuttiin, mutta kaikki yksityiskohdat menivät ohi harmaiden aivosolujeni. Vaikka olisin tiennyt mitä kysyä tai sanoa, minulla ei ollut aavistustakaan oikeista termeistä. Joten koitin lähinnä ymmärtää keskustelun tuotteiden hinnoittelusta, markkinointibudjetista etc. Onneksi muut ryhmän jäsenet olivat ihan ymmärtäväisellä kannalla mutta itseä ketuttaa kun ei voi osallistua. En todellakaan halua päästä toisten siivellä läpi mistään kurssista. Kurssi on lisäksi todella mielenkiintoinen ja käytännönläheinen mutta en saa siitä niin paljon irti kuin haluaisin.

Mutta enpähän ole ihan surkea kaikessa täällä, sain englannin testistä tasokseni C1:sen mikä on todella hyvin varsinkin kun ottaa huomioon, etten ole juuri englantiin päin vilkaissutkaan useaan vuoteen. Tasoja on siis kuusi, A1, A2, B1, B2, C1, C2 ja A1 on huonoin ja C2 paras. Tämä siis lähinnä tarkoittaa sitä, että voin osallistua sille englannin kurssille mille haluan, ei rajotteita tason suhteen.

Mutta ei kai tässä muu auta kuin käynnistää sanakirja.