Nimittäin nyt on meikäläisestä kuoriutunut oikein pesunkestävä pariisilainen. Neljä kuukautta ja melkein kaksikymmentä päivää siihen menikin. Hortoilin nimittäin tänään Pantheonin kulmilla suuntanani Ile St. Louis ja astuin elämäni ensimmäistä kertaa pariisilaiseen koiranpaskaan. Tämä kaikkien miljoonien pariisilaisten koiranpaskojen joukosta meikäläisen eteen valikoitunut yksilö sattui vieläpä olemaan niin tuore tapaus, että hyvä etten lentänyt selälleni hyvän liu'un ansiosta. Siinäpä olisin ollut kirjaimellisesti "in a shit". Taivastelin jotain keskiaikaista rakennusta ja ehdin vain miettiä mielessä että "mikä pirun banaani...". Onnistuin sentään tähtäämään jalkani keskelle kasaa, enkä sotkenut uusia farkkujani. Pariisilaisen tyynesti ravistelin lenkkariani hetken ja jatkoin matkaa. Näitä nyt sattuu. Njotta kyllä tämä 26. vuosi tästä nyt varmasti lähtee hyvin käyntiin ja on onnekas, koiranpaska takaa sen. Kiitos vaan tasapuolisesti kaikille onnittelijoille.


Ja edellisen kirjoituksen kotiväen kommenttiin vastaus, kyllä löysin kuin löysinkin siis "leivoksen". Tosin hieman yllättäen.

Synttäripäivä kului rattoisasti kaupungilla käveleskellessä. Suuntasin ensin Rue Mouffetardille syömään, mistä jatkoin Pantheonin taakse, sieltä mutkaisia sivukujia pitkin koiranpaskan siivittämänä kohti Ile St. Louisia, jossa en ollut aikaisemmin kävellyt ollenkaan. Saarelta vielä Boulevard de Sebastopolin Starbucksiin capucchinolle. Täällä on aivan järkyttävän lämmin, kun ottaa huomioon, että tammikuutahan tässä vielä vasta eletään. Lauantaina 15 astetta ja tänään melkein saman verran. Kyllä kelpaa.

---

Unohtui kertoa, että viime lauantaina vietimme infernaalista shoppailupäivää. Viimeiseksi suuntasimme Printempsin tavarataloon, jossa treffasimme Julien ja Lyn. Aikamme kiertelimme, tavaratalosta tarttui mukana korvakorut ja sen jälkeen menimme hedelmäcocktaileille Le Paradis de Fruit -nimiseen paikkaan. Sieltä jatkoimme vielä kiinalaiskortteleihin syömään. Ravintolavinkkilistalle päätyi myös Le Bambou. Vietnamilaista ruokaa hyvällä hinta-laatusuhteella.