Laitanpa tähän muutaman kuvan, jos osaan...olin siis eilen käymässä Pariisissa. Ilma oli kerrassaan mainio, aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta. Kävelin lähinnä ympäriinsä ja kävin syömässä Latinalaiskorttelissa. Ostin muutaman kuvan, jotka aion laittaa seinälle. Pitäähän sitä nyt jotenkin sisustaa tätä huonetta. Kävin myös vaatekaupoissa. Ja mitä tarttuikaan mukaan: siniset collegekotihousut. Ilmeisesti olen opettanut itseni aika hyvin olemaan ostamatta mitään viime kuukausina Suomessa, koska sama mantra pyöri päässä kierrellessäni hyllyjen välissä. Täytyy yrittää päästä siitä eroon. Junalippu maksoi ainoastaan 6.40 € koko päiväksi, koska olen alle 26-vuotias. Rimaa hipoen... mutta kuitenkin.

887109.jpg

Olin aikonut hankkia  Imagine R-kortin koko vuodeksi, mikä siis on paikallinen opiskelijalippu, jolla saa matkustaa niin paljon kuin lystää. Muttamutta, mutkia tulikin matkaan, kun eilen pyysin hakemuksen lippuluukulta ja mennessäni selailin opasta. Siinä mielestäni sanottiin aika selkeästi, että lipun saa vain kodin ja koulun välisille matkoille. Joka meikäläisen tapauksessa tarkoittaa n. sataa metriä. Perhana. Lippu olisi maksanut n. 620 euroa koko vuodelle ja se olisi ollut sinänsä helppo, koska sitä ei olisi tarvinnyt ladata uudestaan mitenkään. Vaihtoehtona on nyt kai ostaa yksittäisiä lippuja tai ostaa aikuisille tarkoitettu Carte Orange, mikä on periaatteessa sama kuin Imagine R, mutta kalliimpi. Viikko maksaa n. 30 euroa ja kuukausi 105 euroa. Lisäksi viikko tarkoittaa todella viikkoa, eli maanantaista sunnuntaihin ja kuukausi samaten ensimmäisestä päivästä viimeiseen päivään. Miksei vain viikko tai kuukausi eteenpäin lataushetkestä?? Lisäksi kun täällä ilmeisesti annetaan tarkka lukujärjestys vain kahdeksi viikoksi kerrallaan, on hieman hankala tietää, koska sitä ehtisi Pariisissa sitten käymään ja että kannattaako ostaa lippu koko kuukaudelle vai ostaa yksittäisiä päivän lippuja esimerkiksi. Noh, täytyy kysyä vielä joltain paikalliselta josko jotain porsaanreikiä löytyisi ja onko asia todella niin kuin olin ymmärtävinäni.

887201.jpg

Ensi viikonlopun reissuunkin tuli mutkia matkaan. Minun tarvitsee nimittäin saada shekkivihkoni, jotta voin maksaa matkan ja liittymisen BDE:hen (Bureau des Eleves), koska VISA-korttini käyttöraja on vain 1000 euroa syystä että olen opiskelija. En siis viitsi nostaa rahaa VISA:lla ja maksaa käteisellä, koska on aika kallista nostaa 300 euroa, jonka reissuun osallistuminen siis yhteensä vaatisi ja toiseksi, käyttöraja paukkuu aika äkkiä vastaan kun tässä on pitänyt maksella kaikennäköisiä maksuja. Kävin pankissa kyselemässä, että koskahan sen shekkivihon pitäisi saapua ja täti selitti, että keskiviikkona tai torstaina. Mikä tarkoittaa siis torstaita, koska keskiviikkona en ehdi käymään pankissa, koska minulla on koulua yhdeksästä kuuteen. Pankki menee kiinni 17.15. Reissu alkaa perjantaina joten kosahtiko tämä nyt kiville? Perhana. Noh, ei sillä etteikö täällä tekemistä keksisi. Mutta olisi ollut hauska reissu varmasti.

887251.jpg

Ensi viikon aikataulukin vähän ahdistaa, koska maanantaina, tiistaina ja keskiviikkona on koulua 9-17.45. Välillä on toki tunnin ja vartin pituinen ruokatunti. Pystyn kyllä kuuntelemaan kaksi tuntia ranskaa väsymättä. Mutta että yhdeksän tuntia kolme päivää putkeen. Joten älkää ihmetelkö jos blogiin laskeutuu hiljaisuus hetkeksi. Olen taatusti nukkumassa. Onneksi suurin osa on ryhmissä työskentelyä, eikä passiivista kuuntelua.

Mutta älkää huoliko, ihan hyvin täällä menöö. Pienistä valituksista huolimatta. Kultturishokkia kai. Sitä aiheutuu sellaista pientä stressiä kaikenlaisista pienistä asioista, jotka eivät toimi niinkuin Suomessa. Lähtien siitä, että jugurttipurkit ovat erinäköisiä ja mitenkä sitä voi tietää mitä ostaa ja mikä on parasta jugurttia kun ei tunne pakettia. Haluaisin myös syödä ihan normaalia leivänpäällyskinkkua leipäni päällä, mutta en ole sellaista vielä onnistunut bongaamaan Carrefourin leikkelehyllystä. Puhumattakaan juomavedestä, joka siis tarvitsee myös raahata kaupasta. Ja se painaa pirusti. Ja myös maksaa, ei paljon mutta se maksaa ja näin ollen se on kallista suomalaiselle, joka on tottunut ilmaiseen hyvään kraanaveteen. Koitin keittää kupin teetä paikallisesta kraanavedestä ja toista kertaa en kokeile, lähinnä kummallisen sivumaun takia ja joidenkin ihme hiutaleiden jotka ovat ehkä kalkkia tai jotain vastaavaa?? Tervetuloa kylään, saisiko olla kuppi teetä? :D Ovissa on kummallisia kahvoja, minulla ei ole aavistustakaan mistä ilmoitustaululta löydän tietoja kursseista, maanantain ryhmätyöskentelyssä en todennäköisesti ymmärrä juurikaan mitään, koska pystyn kyllä kommunikoimaan yhden ihmisen kanssa ja vielä joten kuten kahdenkin mutta ryhmässä ei mitään toivoa, huoneestani paukkuvat sulakkeet jatkuvasti, jos kytken jatkojohtooni vielä yhdenkin aparaatin ja laitan vessan valot päälle ja niin edelleen.

Minulla ei muuten ole aavistustakaan keitä toisessa kuvassa näkyvät poseeraavat ihmiset ovat. Yritin ottaa kuvaa Louvren lasipyramidista ja ihmiset sattuivat pysähtymään eteen. Mutta annoin poseerata, koska yhdellä on päässä baskeri.