Täällä on lunta maassa muutama sentti. Kun että muuten kuitenkaan usko, niin nappasin pari valokuvaa yöpaidassa huoneeni ikkunasta kun heräsin.

1442465.jpg

Valkosta on.

1442471.jpg

Täälläkin.

Lämmintäkin on uskomattomat 1,3 astetta sen 18 sijaan. :D Lähetinköhän kaikki kalsarit jo toivorikkaasti kotiin??

***

Viime aikoina ja viime viikolla erityisesti on taas ranskalaiset pännineet oikeen urakalla. Että mikä siinä on, ettei ole halua tai mielenkiintoa välittää siitä, ettei meikäläinen ymmärrä sitä puhetta mikä tulee kiitettävällä tahdilla ulos? Lisäksi alkaa tulla korvistakin jo ulos, että täällä on pitänyt pärjätä yksin jo kolme kuukautta pelkällä ranskalla. Se kun tarkoittaa sitä, että ei täällä oikein oma itsensä voi sillä kielellä olla. Ja se on aika rankkaa noin pidemmän päälle. Joten olenkin varmaan näyttänyt kuin sitruunan syöneeltä viime viikolla. Päätin tehdä pienen henkilökohtaisen kapinan ja päätin puhua pelkkää englantia toistaiseksi. Pitäkää ranskanne, perhana. Kun ei sitä kukaan tunnu arvostavan, että sitä edes yrittää, niin ei väkisin. Helpottikin jo huomattavasti englantiin vaihto, sillä kielellä kun pystyy edes vitsailemaan ja olemaan jotenkuten oma itsensä. Lisäksi on hauskaa olla vaihteeksi se, jonka täytyy selittää hitaammin ja toisilla sanoilla. Hähä. Se parhaiten nauraa, joka kuoppaa kaivaa.

Mutta viikon piristeeksi sainkin sitten seuraa oikein urakalla. Kävin siskoni kaverin kanssa, joka täällä on siis aupairina, letuilla ja siiderillä Montparnassella. Lisäksi austraalialaistuttuni pyysivät lähtemään lauantaina baariin kanssaan. Ei ollut kaihen vaikea ylipuhua meikäläistä vaihtamaan tenttiinluku ryypiskelyyn. Olimme Chatelet:lla austraalialaisbaarissa, jossa olikin hauskaa. Pöydällä tanssimista ja jne. Vinkkinä, älkää avatko linkkiä töissä, jos tietokoneessanne on äänet päällä ja pomo on lähettyvillä. Sieltä pärähtää joku salsarumba soimaan.. Sunnuntaina podinkin sitten oikeen kunnon ahdistusta kahdestakin syystä, päänsäryn takia ja sen, etten pystynyt lukemaan edellisestä johtuen oikeen mitään perjantain tenttiin. Noh, näitä nyt sattuu.