Lupaavat perhana lunta tänne lauantaina. Takatalvi täälläkin siis ilmeisesti. Kiikutin talvitakinkin jo säilöön..tosin en kyllä ymmärrä miten plus seitsemän asteen lämpötilassa voi syntyä lunta, mutta onhan täällä monia muitakin asioita, joita en juurikaan käsitä. Kuten esimerkiksi se, että tänäänkin oli aika kirpakka päivä, mutta lapsia ulkoilutetaan ilman käsineitä ja jopa ilman minkäänlaista myssyä. Olenkin tullut siihen lopputulokseen, ettei täällä ole tarpeeksi kylmä tarpeeksi pitkään, että ihmisten olisi tarvinnut opetella pukeutumisen taito.

***

Terhi kävi kyläilemässä lauantaista tiistaihin. Yleisen hortoilun lisäksi kävimme syömässä Rue Mouffetardilla La Vieille Tour-ravintolassa, mistä saikin ihan mukiinmenevää ruokaa kohtuuhinnalla. Ostimme samaiselta kadulta myös viiniä ja leivoksia, jotka pistelimme napaamme illalla.

herkulliset leivokset:
1389446.jpg

ja viininhuuruinen loppuilta:
1389442.jpg

Sunnuntaina kävimme Pariisin muoti- ja tekstiilimuseossa Musée de la mode et du textile:ssä lähinnä katsomassa Christian Lacroix:n pystyttämää näyttelyä. Näyttelyssä oli esille muotiluomuksia eri suunnittelijoilta ja aikakausilta. Näyttely oli sinänsä ihan mielenkiintoinen, mutta toteutuksesta on pakko antaa kritiikkiä. Puvut oli laitettu rekkeihin, joten suurin osa niistä oli sivuttain katsojaan päin. Lisäksi niitä oli suhteellisen paljon yhdessä rekissä, joten katsominen oli aika vaikeaa. Mutta museossa olikin paljon muuta mielenkiintoista, mm. kaikenlaisia koruja, lelunäyttely ja huonekaluja ja eri tyyleillä sisustettuja huoneita, Art decoa ja niin edelleen. Hauskinta oli 60- ja 70-lukujen osastolla suomalaistaiteilijoiden tekeleet. Eero Saarisen Tulppaani-tuoli löytyi ja Eero Aarnion Pony-tuoli, Pastil-tuoli ja Iittalan ja Arabian astioita. Lisäksi osastolla pääsi kokeilemaan Kupla-tuolia ja Pastil-tuolia, vähänkö oli hauskaa :D. Lisäksi oli hieman huvittavaa huomata, että kotikeittiön kaapeissa on museoonkin päässeitä kippoja ja kuppeja. Siellä oli nimittäin Arabian Kilta-astiastoa ja keltaista Teemaa. Tulikin jo paremmalle puoliskolle naureskeltua, että käytät kertakäyttöastioita tästä lähtien siihen asti kunnes palaan vahtimaan haukkana, ettei mitään putoa lattialle.

Maanantai menikin sujuvasti shoppaillessa :)