Kävin nimittäin tänään Ikeassa, joka siis tästä melko läheltä löytyy. Melkoista seikkailua oli löytää yksin perille, mutta selvisin. Suorastaan liikuttuneena käyskentelin huonekalujen seassa. Kaikki oli tutussa järjestyksessä ja hinnat tutuissa paikoissa ja siellä haisikin samalta kuin Suomen vastaavissa. :D Ostin maton viidellä eurolla, toisen vessaan muutamalla, kolme kattilaa kahdeksalla eurolla ja kauhat ja lastat kolmella, henkareita myös. Bargain sanoisin. Lakanat ostin myös, koska Maiselin sponsoroimat ovat aika hankalia käyttää. Lakanat ovat hotelli-mallia, eli ei pussilakanaa ollenkaan ja koska täällä on sen verran viileä yöllä, että minun pitää käyttää molempia peittoja, ei lakana pysy missään ojennuksessa ja petaaminen on sitäkin hankalampaa. Joten aluslakana, pussilakana ja tyynyliina 12 eurolla oli mielestäni sijoituksen arvoinen. Kattiloista innostuneena kävin ostamassa vielä pastaa ja kastikkeita, että voin sunnuntaina kokkailla.

Paikallisen pankkikortin sain käteeni eilen, shekkivihko tulee ehkä postissa. Olin niin tohkeissani kortista pankin tiskillä etten muistanut kysyä vihkoa ollenkaan. Noh, pääasia ettei tarvitse enää vinguttaa Visaa. Kännykkäliittymän hankkiminen on varmaankin vielä jäljellä näistä hoidettavista asioista. Taidan ottaa jonkinlaisen prepaid-liittymän, tuntuisi helpoimmalta.

Huomenna on taas Pariisi-päivä. Kahdeksitoista tähtään Bastilleen ja siellä Love Paradeen, sen jälkeen putiikkeihin.

Ikeasta tuli vielä mieleen, että jostain ihmeen syystä kolmioleivät ovat täällä ruotsalaisleipiä, Suédois lukee paketin päällä isoin kirjaimin. Siis mikä ihmeen juttu tämä on?? Tietävätkö ruotsalaiset, että ranskalaiset ovat nimenneet kolmioleivät heidän mukaansa? Ja miksi juuri ruotsalaiset? Eikö Tanska ole kuuluisampi voileivistä? Voileivistä tuli mieleen, että maksoin elämäni ensimmäistä kertaa itsepalvelukassalla eilen Carrefourissa. Hyvästi palvelu. Viivakoodinlukijalle vilautettiin tavarat ja sen jälkeen Carrefour-korttia jonka jälkeen maksettiin. Ihan helppoa periaatteessa. Mutta jotenkin tylsää.