Hyvät naiset ja herrat. Voin ilokseni ilmoittaa, että olemme puolentoista kahden viikon palloilun jälkeen siirtyneet poskisuukkoihin. Aloinkin jo ihmetellä, etteikö ranskalaisnuoret harrastakaan sitä.

Selvisin myös hengissä tämänpäiväisestä esityksestä. Tästä viikon Jeu d'Entreprise-rupeamasta piti laatia La synthése finale ja meikäläinen sai kunnian esitellä visioita seuraavalle kolmelle vuodelle. Jännitin enemmän ranskan puhumista ensimmäistä kertaa yleisön edessä niin, etten juurikaan tajunnut stressata ovatko sanomani asiat järkeviä. Mutta ihan hyvin se meni. Onneksi yleisössä oli jo aika paljon tuttuja, jotka sanoivatkin kannustavia kommentteja jälkeenpäin.

Muut lähtivät puolisen tuntia sitten Etelä-Ranskaan, sinne matkalle jolle en siis päässyt. Mutta ei se mitään, lauantaina menen puolalaisen ystäväni ja poikaystävän kanssa kiertelemään Jardin de Luxemburgia. Ja shoppailemaan. Mopo on nyt virallisesti karannut käsistä. Eilen ostin kolme paitaa, tänään farkut ja viikonlopun aikana löydän toivottavasti takin. Paidat tosin maksoivat vain 37 euroa yhteensä ja farkut vaivaiset 25 euroa, joten ei tässä olla edes konkurssissa. Lauantaina on tarkoitus kierrellä myös halvoissa vaatekaupoissa, joita puolalaiset ystäväni ovat etsineet lähinnä kai netistä.

Koska kampus on melkein tyhjä, päätimme juhlistaa tätä päivää ja illalla on odotettavissa mässäilyä ja viinin- ja siiderinlipittämistä suomalaiseen ja puolalaisen tapaan. Kannat kattoon siis.