Jotta tiedätte minkälaisessa kopissa sitä täällä vaihdossa elellään yleensä, räpsin kameralla kuvia huoneestani.

993067.jpg

Tässä toinen puolisko varsinaisesta huoneesta. Sänky on varsin toimiva. Yöpöytä ja pieni lamppu oli myös huoneessa valmiina. Lampun vieressä olevan vedenkeittimen ostin 10 eurolla, joten oikosulkua odotellessa..toistaiseksi se on kuitenkin hoitanut hommansa. Huomaatteko kuinka ahkerasti opiskelen täällä, etualalla voitte nähdä sen kirjanpidon raamatun, nimeltään "Systéme comptable francais et normes IFRS". Sanakirjaakin aina tarvitsee ja yleensä muutama muukin kirja on levällään sängyllä.

993079.jpg

Tässä pienen hetkellisen kaaoksen vallassa oleva hyllyni. Huomatkaa edistyksellinen pyykkien kuivausmahdollisuus. Yksi hylly on varattu leivänleikkuuseen, muruja tulee kiitettävästi, muut kaksi elintarvikkeille, kirjoille ja sekalaiselle romulle. Iltaruuaksi olen kokkaillut Ikean pannuilla ja kauhalla pastaa, pastaa ja pastaa.

993094.jpg

Tässä työpöytäni. Koska saman pöydän ääressä pitäisi opiskella, käyttää kannettavaa ja vielä syödäkkin, ovat veitsi, haarukka, lautasena toimiva muovirasian kansi (jossa muuten tällä hetkellä oli herkullista omenapiirakkaa), jugurttikippo, appelsiininkuoret, kynät, paperit, kuulokkeiden piuhat ja kirjat yleensä enemmän tai vähemmän solmussa keskenään.

993102.jpg

Tervetuloa kylpyhuoneosastolle. Vessan ovi toimii kätevänä housujenkuivauspaikkana toisinaan. Lavuaarissa pestään niin kipot ja kupit kuin hampaatkin. Tässä vaiheessa saan yleensä kommenttia äidiltäni purkkien kappalemäärästä. Laske itte ne purkit sieltä vessan kaapeista, ihan jokainen sieltä alakaapistakin ja keskustellaan sitten lisää. Peilissä voitte nähdä bloginpitäjän. Tarkkasilmäisimmät voivat huomata hienostuneen T-paidan, joka oli pakko käydä ostamassa T-paitakaupasta keskeltä Pariisia. Paidassa lukeepi: VODKA, Connecting People. Näin näyteikkunassa samalla painatuksella olevan paidan ja pakkohan sellainen oli saada niiden lukuisten vodka-kysymysten jälkeen. Ei ole muuten kukaan enää kysellyt. Paidasta onkin tullut ketutuspäivien suosikki. Helpottaa kummasti ahdistusta kun voi purkaa sitä omalla inside-vitsillä jokaiseen vastaantulevaan ranskalaiseen. Puolalaiskaveri kyllä vähän naureskeli.

993116.jpg

Tässä toinen puoli kylpyhuoneosastosta. Suihku on jokseenkin ihmeellisessä keraamisessa syvennyksessä jossa on mukava seisoskella viiden sentin pesuvedessä, viemäri kun on halkaisijaltaan ehkä 10 senttiä max.

993274.jpg

Sokerina pohjalla paikallinen suihku. Hetken aikaa pällistelin ja sen jälkeen sätkin jääkylmässä vedessä tehdessäni ensimmäistä kertaa tuttavuutta kapistuksen kanssa. Toisin kuin suomalaisissa malleissa, tässä nimenomaisessa ranskalaisessa vastaavassa lämpötila ja On/Off ovat samassa vivussa. Eli kun väännät suihkun päälle etkä heti tajua singota vipua luoteeseen, kylmää kyytiä tulee. Edessä olevasta mustasta namiskasta säädetään sitten suihkun voimakkuutta. Asia, joka selvisi vasta siinä vaiheessa kun parempi puolisko oli kyläilemässä ensimmäisiä päiviä. En ollu itse saanut nappulaa hievahtamaankaan ja ajattelin lähinnä, että nuoli on tarkoitettu hieman yksinkertaisimmille yksilöille osoittamaan vivun kääntösuuntaa. Eipä ollut. Hommeli oli vain niin kalkkiintunut jumiin, ettei se hievahtanutkaan. Edellinen asukas oli ilmeisesti yhden voimakkuuden ystävä.