Pitää vielä kirjoitella Bretagnen reissun viimeisistä kahdesta päivästä. Nähtiin nimittäin Pointe du Raz:sta palatessa ilmeisesti legendaarinen klubi, jota eräs paikallinen tuttava oli aikaisemmin suositellut käynnin arvoiseksi, jos niillä maisemilla liikutaan. Poikettiin siis paikalla, mutta paikka ei ollut silloin auki. Kyseessä oli vanha maatila, jonne oli tehty baari ja esiintymislava.

1589828.jpg

Paikan nimi oli Run Ar Puns, jotain paikallisella siis, älkää kysykö mitä tarkoittaa. Päätettiin kuitenkin, että jäädään Bretagneen vielä yhdeksi päiväksi ja mennään perjantai-illan keikalle.

Perjantaina päivällä lähdettiin kuitenkin ensin Concarneauhon. Kaikista käymistämme paikoista tämä oli ehkä ylimainostetuin.  Kaupungissa oli jonkinsortin linnake. Joka oli sisäpuolelta ängetty täyteen jos jonkinlaista turistiputiikkia ja ravintolaa. Ja väkeä riitti.

1589833.jpg

Vähän huono kuva, liikkuvasta autosta napattu. Noh, tuollainen sen paikan turistinähtävyys kuitenkin oli. Linnake on kuulemma kuvatuimpia nähtävyyksiä koko Bretagnessa..en kyllä käsitä miksi. Concarneaussa oli hyvä kreppipaikka, josta sai lisäksi älyttömän hyvää pommeauta, joka on siis omenasta valmistettua viinaa. En kyllä tiedä valmistusmenetelmää sen tarkemmin.

Täältä suunnattiin sitten Run Ar Punsiin. Esiintyjinä oli Ben Ricour ja Albin de la Simone.1589826.jpg

Sisältä paikka oli aika hieno. Lämmitys hoidettiin kahdella valtavalla...takalla, tai miksikä niitä nyt voi sanoa. No sellaisilla samanlaisilla, joita näkee linnoissa. Ei nyt ihan niin isoja kuitenkaan :) Esiintyjistä ensimmäinen oli tosi hyvä, toiseen kyllästyttiin jonkin ajan päästä ja lähdettiin ajelemaan hotellille Quimperiin. Ben Ricourin molemmat CD:t piti käydä Fnac:sta jo hakemassa. Paikka on muuten saanut Ranskan kulttuuriministeriön tunnustuksen ranskalaisen musiikin tukemisesta, tai jotain sinne päin. Luin Routardista. Joka on muuten ihan lyömätön matkaopas, ainakin jos jossain päin Ranskaa seikkailee.

BRETAGNE SUD 2008/2009,