Huomenna menee netti poikki kolmeksi päiväksi, joten täytyy tässä kirjoitella tähän väliin kuulumisia. Tosin täältä on pitänyt olla lämmin vesi poikki jo kahtena viikonloppuna lauantaina 7-19 ja molempina kertoina lämmintä vettä on tullut vielä ennen kahtatoista...että josko tämäkin on ranskalainen erikoisuus, että ilmoitetaan lähinnä että vesi/netti on poikki johonkin aikaan tällä välillä tai sitten ei, ei voi tietää.

Viikko on kulunut harkkatöitä tehdessä ja kirjanpitoa opiskellessa. Kirjanpidon kurssikirja on n. 5 senttiä paksuudeltaan oleva raamattu ja lisäksi siihen kuuluu hieman ohkaisempi harjoituskirja. Kurssilla oli ensin normaaleja luentoja ja nyt on vuorossa TD:t eli travaux dirigé:t eli suomeksi sanottuna harkkaryhmät. Jokaiselle harkkatunnille pitää lukea n. 30 sivua luonnollisesti ranskankielistä tekstiä milloin mistäkin aiheeseen liittyvästä aiheesta. Onneksi meikäläisella nyt ei ihan järkyttävästi näitä kursseja ole ja hyvä niin. Ehtii nukkua päiväuniakin välillä, on meinaan aika väsyttävää yrittää oppia aktiivit, passiivit, débitit, créditit ja puhumattakaan kaikista tileistä, ranskaksi. Ja ymmärtää ja muistaa. Huoh. Mutta kurssi on ehdoton suosikkini ja juurikin näitä juttuja pääasiassa lähdinkin lukemaan. Opettaja on myös todella hyvä ja myös harkkaryhmän opettaja. Molemmat ovat yleisestä kirjanpidon professoreihin liittyvästä stereotypiasta poiketen Välimeren eteläpuolelta kotoisin olevia kuvankauniita 30 molemminpuolin olevia naisia ja ainakin varsinainen opettaja on myös tohtori. Jos pitäisi veikata, että onko opettajien ala Miss Maailma-kilpailut vai kirjanpito, veikkaisin ensimmäistä. Vaihtelua TTY:n harmaahapsiin :D Varsinaisella opettajalla on lisäksi n. 15 sentin piikkikorot jalassa joka ikisellä luennolla ja olemmekin puolalaiskaverini kanssa taivastelleet miten niillä kävely voi näyttää niin helpolta. Välillä opettaja heiluu 1,5 tuntia tussitaulun kimpussa ja sipsuttaa koroillaan samalla. Ei onnistuisi meikäläiseltä.

Tässä tällä hetkellä käynnissä olevat kurssit:
Francais langue etranger 2 ECTS ranska vieraana kielenä
Anglais (Negotiation) 3 ECTS englanti, neuvottelukurssi, tosi hyvä muuten
Connaissance de l'entreprise 2 ECTS ...joku ihmeen yritystuntemus, vähän sekava kurssi
Comptabilité d'entreprise 4 ECTS yrityksen kirjanpito
De la construction de l'Europe aux grandes questions internationales 2 ECTS perjantain humanistihömppä :)
Simulation de gestion 1 ECTS tämä siis oli se toisen viikon kärsimys
Macroéconomie 2 ECTS makroekonomia vai olisiko oikeampi kansantaloustiede?

tähän päälle otan ehkä vielä kurssin Vendre 2 ECTS (myynti) ja siinä onkin syyslukukauden urakka.

Keväälle on luvassa seuraavaa:

Analyse financière 4 ECTS
Comtabilité de gestion 2 ECTS
Études de marché 3 ECTS ehkä...
Microéconomie 2 ECTS
Nouvelles théories de l'entreprise 2 ECTS
Humanistihömppä englanniksi meille guruille ;) (joksi pääseminen englannissa ei täällä kyllä ihan kauheasti vaadi...)
Francais langue etranger 2 ECTS

Eli yhteensä tulee noin 30 ECTS:ää eli puolet siitä mitä paikalliset ja puolalaiskaveriparkani lukevat. Jos näistä pääsen läpi siis. Kaikki perehdytys unixiin-kurssit olen kylmästi jättänyt valitsematta koska ei ole mitään toivoa minun saada niistä opintopisteitä, koska kurssit ovat joko sellaisia jotka olen suorittanut TTY:llä vuonna 1&2/ei voisi vähempää kiinnostaa.

Huomenna on humanistihömppää ja ranskaa ja ilta kuluukin mahdollisesti puolalaiskaverini ja ruotsalaistuttavuutemme Absolutin ja elokuvan seurassa. Lauantaina shoppailemaan Pariisiin ja mahdollisesti johonkin nähtävyyden tapaiseen. Sunnuntaina on ehkä pakko opiskella, jollei nettia näy eikä kuulu. Ensi viikolla onkin luvassa salsakurssi keskiviikolle ja afrikkalaistanssi torstaille. Niitä odotellessa.