Ensimmäisenä varsinaisena koulupäivänä oli infoa toisen perään. Mitään kursseja täällä ei vielä ole, ensi viikolla on esittelyluennot ja sen jälkeen alkaa vasta varsinainen pakerrus. Nyt on siis Semaine d'Integration. Kaiken maailman infoja siis ja kierroksia kampuksella ja kaupungissa. Pariisin keskustassa käymistä en ole ehtinyt vielä edes ajattelemaan. Joka inta on tietysti jotain pirskeitä.
Mutta maanantaina oli koululla kaikenlaisia standeja. Muun muassa Societe Generalin, jonne avasin pankkitilin. Kävi tosi kätevästi ja nopeasti, toisin kuin olisin luullut. Valokuvassa piti käydä opiskelijakorttia varten ja kopiokortti hakemassa, sen lisäksi juoksin yhden jos toisenkin henkilön perässä, joka metsästi papereita kanssani. Évryssä kävimme tutustumiskierroksella ja sen jälkeen koulun jumppasalissa oli juhlallinen tilaisuus, jossa paikallisen ylioppilaskunnan puhis allekirjoitti opiskelijoiden puolesta lupauksen, että alkoholia ei käytetä liikaa. Puheet suomalaisista opiskelijoista ja ryyppäämisestä voidaan unohtaa, kyllä nää ihan samalla lailla kiskoo viinaa. Ei me mitään kummia poikkeuksia olla.

Illalla oli koulun pääaulassa valtava illallinen, valtavasti pitkiä pöytiä ja ihmisiä. Illallispöydässä tutustuin taas uusiin hauskoihin ihmisiin. Eilen oli infoja ja illalla grillausta ja pokerinpeluuta. Tänä aamuna oli englannin tasokoe. Kuuntelu meni ihan hyvin, mutta koska siitä on ehkä 4 vuotta kun olen viimeksi vilkaissutkaan englannin kielioppiin päin, le grammaire:sta ei nyt ehkä ihan napakymppiä tule...mutta ei sen väliä.

Nyt tässä pitäisi keksiä, että miten pukeudun punaiseksi teletapiksi. Täällä on pitkin viikkoa kilpailuja eri ryhmien kesken, ja paraikaa on menossa naamiaskilpailu. Yritin kyllä kovasti selittää, ettei minulla ole m-i-t-ä-ä-n mukana, millä voisin itseni naamioida. Mutta koska kaapista löytyy kuitenkin punainen villapaita, olen punainen teletappi. Mahtavaa. Kaikkeen sitä näin vanhoilla päivillä joutuu.

Ai niin, ensi viikon viikonloppuna on Le weekend d'integration. Lähdemme discojunalla Välimeren rannalle paikkaan nimeltä Port-Leucate. Luvassa on ainakin open-bar, suklaauima-allas (piscine de chocolat) ja valvomista. Rankkaa.
http://www.jimmobilier.com/documents/photo/BIG_20070430162438.jpg
Laitoin nyt kuvan tähän, ettei jää epäselväksi paikan luonne.