HA! Pääsin kuin ihmeen kaupalla Makroekonomian läpi. 10/20, mutta sehän riittää!! En olisi nimittäin oikeasti uskonut. Mutta ei ollut muillakaan sen mairittelevampia arvosanoja, sen verran vaikea koe oli. Joten suuri helpotuksen huokaus on paikallaan, eipähän tarvitse ihan kaikkea tehdä uudestaan kevään aikana. Tai ei uudestaan tentittäväksi jää kuin kirjanpidon kurssi ja se on oikeastaan parempikin, koska en ole ehtiny oppia niin paljon kuin haluan, joten parempi että on pakko lukea ajatuksella vielä uudestaan. Mutta loistavaa, että jossain edes tulee onnistuminen. On nimittäin henkisesti aika raskasti välillä opiskella vieraalla kielellä, kun on tottunut siihen, että ihan normaalilla panostuksella saa omassa opinahjossa ihan hyvät arvosanat. Täällä tuntuu välillä siltä, että mistään ei tule mitään. Varsinkaan kun meikäläisellä ei ole mitään käsitystä näistä asioista edes suomeksi. Esimerkiksi rajakulutusalttiudesta ja muista makroekonomisista kummajaisista...tsiisus kyllä on hiuksia revitty tämän läppärin ääressä kerran jos toisenkin sanakirjan parissa.

Viime viikon tiistaina olin täällä joululahjakokkauskurssilla. Ruokalistalla oli "Filet mignon de porc aux épices et radis glacés" ja "Fiadone aux oranges", toisin sanoen, possun sisäfilettä mausteilla ja glaseerettuja retiisejä ja itseasiassa teimme myös turnipseja ja jälkiruuaksi korsikalainen appelsiinijuustokakku appelsiinisalaatilla. Ja oli meinaan hyvää. Aamulla ajelin Porte d'Auteuilin metroasemalle, jossa treffasin opettajan ja kaksi muuta osanottajaa, kaksi mukavaa teksasilaisnaista, jotka olivat lomalla Pariisissa. Siitä kävelimme läheiselle torille, jossa opettaja opasti meitä ranskalaisen torikäyttäytymisen saloihin. Selitti mm. mitä kyltteihin on merkitty (jopa vihannesten kuljetustapa "bateau" tai "avion") ja minkälaisia juustoja Ranskasta löytyy. Neljää eri ryhmää kuulemma, en kyllä muista enää mitkä ryhmien nimet olivat. Sitäkään en ollut tiennyt että "boucher" on kauppias, jolta saa yleisesti kaikenlaista lihaa ja "charcuterie" taas sellainen joka myy vain possua. Kun olimme lastanneet kassit täyteen tavaraa, ajoimme opettajan, Margueriten kotiin, jossa hän pitää ranskalaisen ruuan kokkauskursseja. Meinasin paljastaa reseptit, mutta enpä taidakaan, joudutte tulemaan illalliselle :D

Huomenna suuntaamme Lontooseen. Kello 12.13 lähtee Eurostar Gare du Nordilta. Tänään täällä meitin junassa oli taas joku lakko, huomenna jos keksitte jotain kiusaa, niin takaan ettei se jää siihen.