Kaikille tasapuolisesti sinne koto-Suomeen.

Sain tänään puoli vuotta harkitsemani asian toimitettua. Kävin paikallisessa uimahallissa. Siis siinä missä ei ole saunaa. Kelit ovat lämmenneet viime aikoina siihen malliin siitä joulu-tammikuisesta jatkuvasta vesisateesta, että ajattelin, että kykenen kävelemään paleltumatta uinnin jälkeen kampukselle. Pienen hortoilun jälkeen hallin löysinkin, ja johtuen varmaankin siitä saunan puutteesta, se oli opiskelijalle aika edullista, vain 2,50 €. Löysin naisten pukuhuoneen, joka vastasi suunnilleen suomalaista. Koppeja, jossa vaihdettiin vaatteet ja joista mentiin läpi lukittaville kaapeille. Tajusin pukea uimapuvun päälle jo tässä vaiheessa, koska olin jo Tampereella vaihtoinfossa kuullut, että täälläpä ei saa  peseytyä ennen altaaseen menoa ilman uimapukua. :) Lakki ja lasit päähän ja menoksi. Matkalla altaalle kahlattiin jonkun lammikon poikki, mitä lie desinfioivaa nestettä. Altaassa, joka oli aika pieni, oli varmaankin 50 ihmistä, aallonmurtajista ei tietoakaan. Hetken menoa pällisteltyäni huomasin, että nopeimmat uimarit olivat altaan toisessa päässä ja hitaammat toisessa, kuten Suomessakin. Mutta mistään oikeanpuoleisesta liikenteestä ei ollut kyllä tietoakaan, ihmiset mutkittelivat miten sattui, johtuen lähinnä..öh..muista kulttuureista tulevista ihmisistä, joille länsimainen uimahallikulttuuri ei ehkä ollut niin tuttua, sekä bikineissä itseään liottavista bimboista - molemmat kelluivat kelluntalaudan kanssa allasta lähinnä poikittaissuunnassa. Onko vähän rasittavaa kun yrität saada sitä kilometriä täyteen ja joudut jatkuvasti väistelemään ihmisiä, joilla ei ole suunnasta hajuakaan! Uituani ja palattuani pesupuolelle yritin tarkkailla ihmisiä, jotta mitenkä tässä nyt tämä peseytyminen uinnin jälkeen hoidetaan. Ilmeisesti siitä ei juurikaan perusteta täällä. Suihkutiloissa oli yksi lukittava suihkukoppi normaaleiden suihkujen lisäksi ja sieltä tuli nainen pyyhe päällään ulos. Ajattelin, että mahtavaa, tännehän saa jonotella ikuisuuksia mutta vielä mitä, juuri kukaan ei huuhtaisua kummemmin peseytynyt ja jotkin ihmiset painelivat uikkarit päällä vaihtamaan vaatteita. Joku vanhempi naisihminen pesi kainaloita uikkarit aavistuksen laskettuina ja varoi visusti vilauttamasta mitään. Menin sitten sinne lukittavaan koppiin suihkuun itsensäpaljastelusyytteiden pelossa. Siis meikäläisen kaaliin ei ikinä tule mahtumaan, että miksi tässä maassa, jossa siis naisten puolella kaikilla on tissit ja niin edelleen ja toisella puolella toiset vehkeet, niin kuin muuallakin maailmassa, ollaan niin helvetin kainoja ettei uimahallissa voida peseytyä! Tsiisus. Disgusting.

***

Viime aikoina on ottanut päähän oikeen urakalla tämä paikka. Jostain syystä, en tiedä miksi. Tai kun menee hermo ihmisten suhtautumiseen välillä. Minkä ihmeen takia sitä tarvitsee kohdella toisesta maasta tullutta kuin jotain hyväntekeväisyysprojektia. Tai kuin jotain avutonta. Ja toisaalta ei ollenkaan tajuta, että meikäläinen ei ehkä ymmärrä kaikkea, mitä seurassa puhutaan helkutinmoisella tahdilla täysin slangilla. Että kun jos nyt sattuu olemaan sellainen päivä, että kukaan ei ole menossa syömään samaan aikaan, niin ei se nyt ole mikään maailmanloppu. Minä, 26-vuotias naisihminen osaan kyllä kävellä rapuset ylös ravintolaan ja hakea ruokaa ja syödä ihan itsekseni, jos tarve vaatii. Ei nyt todellakaan ole tarpeen pahoitella sitä tekstiviestissä suurin piirtein siinä pelossa, että meikäläinen hyppää junan alle jos ei ruokaseuraa löydy. Ja toisaalta sitä voisi tähdentää, että sen jälkeen kun kaikki ovat hoitaneet erinäisiä asioita, odotetaan vielä Julieta luennolta ja sen jälkeen mennään syömään. Minä en todellakaan ymmärrä sitä siitä täysin ei-kirjakieliranskaa olevasta keskustelusta. Vitutti mennäpäivinä oikeen urakalla, eikä ole ensimmäinen kerta. Näitä kausia täällä näköjään tulee väkisinkin välillä. Mutta olen huomannut, että parempi vaan kun antaa vituttaa ihan reilusti, ihan turha sitä on teeskennellä, että täällä joka hetki on helvetin kivaa ja mukavaa, se vain pahentaa asiaa. Ei nimittäin ole. Kyllä se sisu sieltä joskus päätä nostaa, niinkuin nytkin.

***

Ai niin, Lontoossa oli sairaan kivaa ja hienoa ja mahtavaa!!! Keli oli kuin Suomen kesäkuun alusta, +15 joka päivä, aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta ja lauantaina oli jo niin kuuma, että paitahihasillaan tarkeni ihan hyvin laahustaa Hyde Parkia läpi. Mitä mahtavia kenkä- ja laukkukauppoja (ostin kolme..) ja mitä mahtavia etnisiä ravintoloita. Ja mikä parasta, kaikki ymmärsivät minua ja minä ymmärsin kaikkia. Ehdottomasti uusinnan paikka. Tässä vähän kuvia:

1294556.jpg
Tower oli hieno, joskin aika kallis paikka (16 puntaa). Mutta halusin ehdottomasti nähdä ne helyt.

1294568.jpg
Big Ben.

1294581.jpg
Kiinalaisilla oli Uudenvuodenpäivä.

1294598.jpg
Näin Lontoossa helmikuun alussa.